2014. február 19., szerda

Next Door 3. rész

Halihó! c:
Megérkeztem a 3. Next Door-ral, ami megint kicsit eseménytelenebb, de azért néha, ahogy mondani szokás, ilyen is kell. :D


Next Door - 3. rész - Esti filmezés


Ahogy a napok teltek, a két fiú között egyre erősebb barátság szövődött, hiába telt el alig egy hétnél több.. Sokszor beszéltek egymással, és naponta találkoztak - persze, hisz szomszédok voltak. Tom is úgy érezte, elfogadja valaki, nem ítéli el csak azért, mert nem a legújabb márkás cuccokban járt, és nem az épp legmenőbb mobilt használta.

Ahogy Tom kilépett az ajtón, hogy a műhelybe induljon, Billel találta szembe magát, aki meg sem várva a reakciót, egyből a lényegre tört, bármilyen felvezetés vagy köszönés nélkül.
- Nincs kedvem otthon lenni, mehetek veled?
- Szóval ezt most vegyem úgy, hogy mostantól állandóan rám fogsz törni véletlenszerű pillanatokban, mint most? - nevetett. - Amúgy jöhetsz, ha akarsz.
- Veheted, bár úgy gondoltam, ez volt az első és utolsó alkalom is, de így, hogy említetted...
Tom másodjára is elnevette magát, aztán elindultak az autószerelő műhely felé. Út közben Tom megpillantotta a Bill kezében lévő füzetet és ceruzát, ami felkeltette az érdeklődését. Minek kell az Billnek?
- A füzet meg a ceruza mire kell? - kérdezte.
- Vázlatfüzet - vont vállat.
- Minek?
- Ja, hogy eddig nem mondtam? Író vagyok.
- Egyre szerencsétlenebbnek érzem magam melletted.
- Miért? - nézett rá Bill kérdőn.
- Vagy te. Gazdag vagy, normális cuccaid vannak és írsz. Vagyok én. Csóró vagyok, az emberek lenéznek és egy autószerelő műhelyben rohadok évek óta.
- Ugyanolyan ember vagy, mint bárki más, sőt, egyeseknél jobb is, kész, aki meg lenéz, az hülye.
- Kösz - mosolyodott el Tom halványan, miközben beléptek a műhely kapuján. - Rajtad kívül nem nagyon vannak barátaim, ugye tudod?
- Pedig megérdemelnéd, hogy bírjanak az emberek.

Többször nem tért vissza közéjük a téma. Bill ledobta magát a kisszékre, amit szinte sosem használtak, csak úgy ott állt a műhely közepén, és ez most pont jól jött neki. Közben Tom felnyitotta a kocsi motorháztetőjét, amit előző nap, zárás előtt hagytak itt, és nem volt idő megnézni rendesen.
- Amúgy végig füzetbe írsz? Mármint, hogy egy egész könyvet, és ha betelik, újat kezdesz? - kérdezte. - Mert az úgy egy háromszáz-négyszáz oldalas könyvnél elég érdekesen jön ki.
- Nem - nézett fel Bill egy pillanatra a papírból. - Egyébként gépbe, csak ilyen esetekre van nálam füzet, és nem is írok teljes, összefüggő oldalakat bele, csak darabkákat, amiket később begépelek. Amúgy meg néhány helyen össze van firkálva és tele van a hülyeségeimmel, mert nálam volt, csak aztán nem volt ihlet, és kínomban rajzoltam -nevetett fel.
- Ilyen esetekre? Mármint amikor a szomszédoddal mászkálsz műhelybe? Ezelőtt is gyakran csináltad? - vigyorodott el játékosan. Próbálta béna poénokkal feldobni magát, bár már az is elég volt neki, hogy nem kellett egyedül lennie, hanem beszélgetőpartnere is van.
- Nem úgy értem - forgatta a szemét. - Mármint, ha megyek valahova, ahol tudom, hogy úgyse nagyon fogok tudni mást csinálni.

Délutánig végigbeszélgették az időt, csak pár percnyi csend állt be közéjük néha-néha, így Bill egész idő alatt csak pár mondatot körmölt le. Ezután elindultak haza, Bill pedig előállt a hirtelen jött ötletével.
- Átjössz filmezni? - kérdezte, miközben Tomra emelte a tekintetét.
- Először lezuhanyozom, utána mehetek, felőlem akár hajnalig is, holnap szabadnapos vagyok - vont vállat.
Az út többi részében nem volt mondanivalójuk, csak csendben sétáltak egymás mellett.

Egy órával később...
- Komolyan csak ilyen filmjeid vannak meg dvd-n? - kérdezte Tom, ahogy végigtekintett Bill filmfelhozatalán.
- Aha, mert?
- Semmi akciófilm? Thriller? Horror? Ez szinte mind csak vígjáték, dráma meg romantikus vígjáték, legalább a fele csajfilm - fintorgott.
- Nem, nincs. Illetve egy-két horror van elméletben, bár még nem volt kedvem megnézni.
- Nagyszerű - vigyorodott el, aztán átkutatta a polcot, és levette a számára cím alapján legérdekesebbet.
Betették a lejátszóba, aztán egy nagy tál popcorn kíséretében elhelyezkedtek a kanapén.
Körülbelül a film felénél aludtak be mindketten...

3 megjegyzés:

  1. Szerintem is nagyon cuki lett :3 DE...mi az,hogy bealszanak >< semmi összebújás?semmi beszélgetés vagy hülyülés :-(

    VálaszTörlés